Miałam małą zagwozdkę przy robieniu nadzienia: masło+cukier+cynamon rozpuścić razem czy rozpuścić tylko masło a cukier z cynamonem dosypać? Pierwsza wersja okazała się niewłaściwa, cukier skarmelizował się, zbrylił i nie dało się tego rozsmarować. Przy drugim wariancie nie było żadnych problemów:)
Być może dla kogoś rozwiązanie tego było oczywiste, ja jestem początkującą kurą domową. Nie mam jeszcze tego skilla:p
Następnym razem planuje zrobić kringel z marmoladą różaną. Tylko co wtedy z rozpuszczonym masłem? Przydałoby się, by ciasto nie wyszło suche. Ktoś doświadczony ma pomysł?
Być może dla kogoś rozwiązanie tego było oczywiste, ja jestem początkującą kurą domową. Nie mam jeszcze tego skilla:p
Następnym razem planuje zrobić kringel z marmoladą różaną. Tylko co wtedy z rozpuszczonym masłem? Przydałoby się, by ciasto nie wyszło suche. Ktoś doświadczony ma pomysł?
Ale smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńI jest całkiem całkiem:)
Usuńoj wygląda pysznie:) narobiłaś mi apetytu:)) myślę że jak posmarujesz ciasto marmoladą i skręcisz to nie będzie suche a rozpuszczone masło się po prostu nie przyda. Tylko marmolada musiałaby być twarda żeby za bardzo nie spłynęła, to tak z moich kulinarnych doświadczeń:)
OdpowiedzUsuńDobrze wiedzieć:) Dzięki!
UsuńWitaj:)
OdpowiedzUsuńAle smakolyk,az mi slinka leci.Napewno wybornie smakuje:0)
Nom, jest całkiem niezły:p
Usuń